zoals ik het wil...

Linda Verkaaik volgde haar opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Utrecht en vervolgens aan de Rijksacademie te Amsterdam. De veelzijdig uitgewerkte thema’s in het werk van deze vormgeefster, tonen niet alleen een uitgestrekt, vakgebied, maar laten ook een scala aan intensief, creatief onderzoek zien.

Wars van modes, ontwikkelde zij een heel eigen, expressieve stijl. Op een haast schilderachtige manier verweeft ze metaal, glas en mozaiëk tot ruimtelijke beelden die de kijker omhullen of verheffen. Hierdoor ontstaan onorthodoxe oplossingen voor de invulling van onze leefomgeving. Kleur en ornament zijn niet weg te denken in haar objecten. Naast de landschappelijke projecten die zij o.a. in het kader van het Oerolfestival (Terschelling) uitvoerde zijn haar blijvende monumentale projecten op vele plaatsen in Nederland te zien.

Van kleine bronzen medailles, tot grote autonome beelden en architecturale meubels in de openbare ruimte. Van landart tot film en lichtprojecties. Op zoek naar manieren om verbinding te maken tussen materialen, vaardigheden, mensen en de manier hoe de natuur zich manifesteert in het werk.

“In de openbare ruimte maak ik vaak beelden met een functie, banken met een verhaal. Functie en herkenbaarheid in een beeld is de verleiding, het handvat. Dan komt het beeld tot leven, gaan mensen het gebruiken, zich ermee verbinden en wordt het tot identiteit van een woon of verblijfsplek.”