Campo Santus

Oerolfestival, Terschelling

1998
Terschelling

Campo Santus

Het project Campo Santus is gemaakt naar aanleiding van het theaterstuk Peer Gynt van Ibsen, uitgevoerd door Tryater op het Oerol festival op Terschelling.

Peer Gynt verhaalt over de twee oervormen van een man en een vrouw, en hoe die in bijna iedere vorm van gedicht, lied, verhaal, mythe, epos, etc geprojecteerd worden.
De eeuwig zoekende, dolende, tegen windmolens vechtende man; en aan zijn zij, de altijd behoudende vrouw, moeder of dochter...het fundament in zijn leven.

Peer Gynt zelf heb ik vertaald in het geschilderde doek in een haiku van Mahoto Oaka: de vlieger...de wereld op zijn kop. Omgeven door een ruine van een vergaan schip. De foto is de weergave van een beeld van een koning met zijn zwaard en schild.
De vrouwen in zijn leven, zijn geliefde en zijn moeder heb ik weergegeven op het geschilderde doek in een gedicht van Wittgenstein. Omgeven door de fundamenten van een kerk, een rotsvast bouwwerk. De foto is een weergave van een beeld van een koningin met de zon om haar hoofd.

s Avonds werd er een dia van de voorste panelen geprojecteerd op beide doeken en stonden er twee verlichte zerken op het strand...een Campo Santus.
Van dichtbij gaven de geprojecteerde beelden een verrassende driedimensionaliteit aan het doek. De muziek van Peer Gynt, Grieg was aanwezig op de achtergrond.

Campo Santus. Bedrukt & geverfd doek, twee maal 4.50 x 2 meter. Oerolfestival, Terschelling, 1998.

Meer werk...