De Verwondering

Oerol 2012, Terschelling. Midsland

2012
Midsland

De Verwondering

In het handgeknoopte tapijt is de gehele geschiedenis en ontwikkeling van de mensheid terug te vinden. Tapijten laten door de eeuwen heen, het handschrift van een volk zien.
Kleuren, randen, patronen... waren heel typerend voor gevoelsuitingen van een bepaalde cultuur. Deze tapijten werden gemaakt voor byzondere gebeurtenissen in het leven,.. zoals geboorte, huwelijk, dood, rouw, strijd........

In mijn tapijten, wil ik overeenkomsten in deze gebeurtenissen laten zien: ontmoetingen tussen culturen in heden en verleden.
De wereld van nu, ..waarin een op drift geraakte mensheid,... binnen de wereld van het museale tapijt,... waarbij de ontwerpen getuigen van een mensheid in harmonie.
Vanuit eenzelfde onderwerp, zijn foto's van gekleurde, antieke Perzische, Chinese, Westerse, Arabische tapijten ...gecombineerd met hedendaagse zwart-wit nieuwsfoto's.

Het concept geeft op afstand de indruk van onschuldige velden bloemen, kleurrijke tuinen. Dichtbij bekeken, ontsluit zich een wereld van een heel andere orde..... Daaroverheen zijn rapteksten geprint, die jongeren hebben gemaakt... op het thema 'ontmoeting'.

Deze teksten gaan over dagelijkse ontmoetingen ...en laten, in relatie tot de sociaal bewogen foto's.... opnieuw een ontmoeting zien....een derde laag, of... een ander perspectief tot kijken.

Meer werk...